Keeskist

 

"Ik denk 2-0"

Virtuele tattoo

Mail Keeskist op keeskist (apenstaartje) chello.nl

Deep Thoughts


This page is powered by Blogger. Isn't yours?
31.5.02
 


25.5.02
 

handdoek meeneme



23.5.02
 
Kijktip
Niet vergeten te kijken morgen: Have I Got News For You, om 22.00 uur op BBC 1. Deze week haalde presentator Angus Deayton de voorpagina van de News Of The World:
"Have I Got News For You star Angus Deayton had sex with a high-class hooker twice in a week...and wore her out both times.

Deayton, who lives with long-term partner Lise Meyer and their baby, had his most recent marathon with Caroline Martin in London's Hilton Park Lane Hotel on Friday. He snorted cocaine in the nude.

Caroline, 29, approached the News of the World yesterday after Deayton arranged to see her again next week. She had fallen for him—then found he had a long-term partner and a child.

Deayton, 45, didn't realise Caroline was a call-girl. He had simply chatted her up and she'd never mentioned it.

"I'd even decided on our next date to tell him about my escort work," she said. "He seemed the kind of man who wouldn't judge me. I was going to promise him that if we got together I'd stop seeing any clients and just be with him. We were together just the twice but now I know I'll never see him again."

Reuze benieuwd wat Ian Hislop en Paul Merton hiervan gaan maken. Op de BBC website zegt een woordvoerder dat Angus is voorbereid op "a pretty rough ride". Mirror-columnist Brian Reade neemt alvast een voorproefje.


 
Hee Joeks
Hoe staat het toch met de carriere van de Amsterdamse rasartiest Dulle? Ooit kondigde je zijn eerste cd aan, kompleet met tekstfragment van het inderdaad indrukwekkende "Ik heb je door". Maar dat was een half jaar geleden.

Een beetje Amsterdamse rasartiest brengt drie maanden voor het WK Voetbal een Oranjesingletje uit, maar dat zit er nu niet in. Alle Nederlandse topartiesten hebben hun oranjeleegte gesublimeerd in een ander Nationaal Gevoelen: Pim Fortuyn. Respect voor Vader Abraham die al voor Pim's dood deze hype voorzag (en nu uit pieteit geen opvolger uitbracht). Nu dus gevolgd door Gerard Joling en Vanessa. Da's niet veel. Ik zou zeggen het is nog niet te laat; jump op die Bandwagon voor het Sneeuwbal Trio en Alberto eerder zijn. Natuurlijk moet de opbrengst van de Pim single voor het goede doel zijn, maar dat maak je met de toename van je gage voor optredens wel weer goed.

Helaas was Vanessa al eerder met een standbeeld voor Pim: "Het beeld zou moeten worden uitgevoerd in een materiaal, dat eeuwenlang meekan. "De man ging voor kwaliteit, dus het moet een kwalitatief goed beeld worden, van brons 'or whatever'. Zo kunnen mensen over bijvoorbeeld 200 jaar nog te weten komen wie Fortuyn was. (Telegraaf)" (hier spreekt duidelijk een vrouw die geobsedeerd is met conservering). Daarom heb ik een ander goed doel bedacht, en het is, al zeg ik het zelf, briljant.

Het huis van Fortuyn aan de Rotterdamse Beukeldijk moet in Madurodam! Compleet met bloemenhulde en, waarom niet, een 1-op-25 replica van Vanessa's tweehonderdjarige standbeeld. Mocht het lukken kan er, met steun van Vanessa en van John en Joop en Harry Mens, vervolgens een replica van het Mediapark in Hilversum in Madurodam verrijzen.

Update: Dat gaat lukken! Vooral Harry is laaiend enthousiast. Hij kreeg meteen plannen om een eigen hoekje in Madurodam in te richten waar hij schaalmodellen exposeert van de grachtenpandjes en andere woningen uit het topsegment die hij te koop heeft staan.


22.5.02
 
Bij de dood van Stephen Jay Gould
Al vijf jaar heb ik een Virtuele Tattoo. Een virtuele, want aan zo’n ding op mijn arm of rug heb ik geen behoefte. Niet omdat ik bang ben van de pijn of omdat ie er niet meer af zou gaan. Nee hoor, ik ben al vijf jaar heel tevreden over mijn eigen unieke VT, dus dat zou ik ook zijn als ik hem voor de rest van mijn leven dagelijks mee zou dragen. Ik heb er alleen het lichaam niet voor, en ik wil niet bij het Getatoeëerde Volksdeel horen.

Mijn VT staat sinds vijf jaar op mijn homepage en vanaf nu ook op mijn weblog. Het is een tekening van Marrella Splendens.

Marrella Spendens is een diertje dat tot zo’n 250 miljoen jaar geleden op aarde voorkwam. Het heeft iets afschrikwekkends maar ik vind ’m prachtig, ook als je bedenkt dat MS maar anderhalve centimeter groot is. MS is teruggevonden in fossiele staat, vooral in de Burgess Shale.

Gisteren overleed Stephen Jay Gould, een van Amerika’s beroemdste wetenschappers. Ook in Nederland was hij bekend, door zijn boeken met populair wetenschappelijke essays over paleontologie en evolutieleer, en door zijn optredens in de tv-programma’s ‘Een Schitterende Ongeluk’ en ‘Van De Schoonheid en de Troost’. Via een boek van Gould kwam ik op mijn Marella S. Het is 'Wonderful Life’, vertaald als Wonderlijk Leven. Het boek gaat over de opgravingen in de Burgess Shale en het veranderde inzicht die deze opleverden in de evolutie.

In de Burgess Shale, een gebergte in Canada, werd een enorm aantal fossielen gevonden uit de ‘precambrische explosie’, een paar honderd miljoen jaar geleden. De fossielen toonden een enorme variatie in soorten en vormen (vandaar de ‘explosie). De meeste diersoorten zijn niet alleen uitgestorven, ze vertonen bovendien geen enkele overeenkomst met welke huidige diersoort dan ook. Vrijwel alle tegenwoordig voorkomende soorten hebben een overeenkomende lichaamsbouw: één ruggengraat, symmetrische bouw, of het nu een zoogdier of een insect is. Op de Burgess Shale kwamen tientallen varianten voor die meer van elkaar verschilden.

Vóór de bevindingen van de Burgess Shale werd de evolutie voorgesteld als een kerstboom: van een enkele soort evolueerde de natuur tot een steeds breder en gevarieerder soortenrijkdom. Dat model moest op de helling. Evolutie kun je je beter voorstellen als een struikgewas waar af en toe een breed uitwaaierende knoest de andere takken ...., jezus ik weet helemaal niks van paleontologie... Kortom in plaats van een toenemende complexiteit vindt er af een toe een fikse slachting plaats die de concurrentie de ruimte geeft. Van de honderden dieren die in de BS gevonden zijn, kwam alleen een weinig voorkomend lullig wormachtig slangachtig penisvormig beestje, de Pikaia, overeen met de overheersende levensvormen van nu.

Waarom MS als tattoo? Behalve vanwege zijn pracht is dit fossiel een illustratie van wat misschien wel mijn levensfilosofie is. Van de honderden verschillende levensvormen heeft de Pikaia overleefd en is uitgegroeid tot de voorvader van u en ik. Was dit de bedoeling? Ik dacht het niet. Was er een plan waarin de mens noodzakelijkerwijze uit voorgaande soorten evolueerde? Dachtutnie. Pikaia had, en vraag niet waarom, strontmazzel. Voor hetzelfde geld (of: de kans was heel wat groter) was het Marrella Splendens en zijn nazaten geweest die de wereldzeeën bezwom.

Mijn Marrella Splendens is mijn manier om met Bredero te zeggen: "het kan verkeren". Met dank aan Stephen Jay Gould (1942-2002).


18.5.02
 
Hè, hè, daar ben ik weer
Even een weekje of drie het land uit geweest. Hier nog wat gebeurd? Eerst die stapel kranten eens doorlezen.